Translate

ΠΕΜΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ

Νεκρή Φύση..

Ως "νεκρή φύση" εννοείται η θεματολογία των εικαστικών τεχνών που συνίσταται στην απεικόνιση άψυχων πραγμάτων (άνθη, καρποί, φαγητά, εργαλεία, αντικείμενα κ.α.).
Ο όρος ~natura morta~ από φωτογραφικής πλευράς είναι η φωτογράφιση αντικειμένων που έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, όπως "κουζινικά", λουλούδια, φρούτα, αντικείμενα κ.τ.λ. .
Ο φωτογράφος τα τοποθετεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Έτσι, επεμβαίνει σε όλη τη διαδικασία της φωτογράφισης στήνοντας και ξαναστήνοντας το θέμα του, ελέγχοντας όλες τις συνθήκες και τις παραμέτρους της λήψης, δοκιμάζει και ξαναδοκιμάζει μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, τακτοποιώντας, τελειοποιώντας, ρυθμίζοντας.
Πρόκειται για μια διαδικασία ενεργητική που ανάλογα με τις εμπειρίες, τα βιώματα και τα στοιχεία του χαρακτήρα του κάθε φωτογράφου, παίρνει σχήμα και μορφή.

Τα Φωτογραφήματα Λαμίας, θέλησαν και προσπάθησαν να απεικονίσουν τη ρεαλιστική πλευρά του συγκεκριμένου φωτογραφικού θέματος. Το καθένα από τα μέλη της ομάδας, βάση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους, έδωσε ιδιαίτερο ύφος στα αντικείμενα της καθημερινότητας που φωτογράφισε , χρηστικά ή μη.
Σημείο αναφοράς του καθενός, η ιδιοσυγκρασία του, οι εμπειρίες και η εκάστοτε ψυχική διάθεση κατά την διάρκεια του κάθε click..
Έτσι, μέσα από το "φωτογραφικό μάτι" του καθενός μας, προέκυψε το παρακάτω αποτέλεσμα!!
Ελπίζουμε να το απολαύσετε και να το "εκτιμήσετε", όπως μοναδικά εσείς γνωρίζετε..

.. Σας Ευχαριστούμε και σας
Ευχόμαστε Καλές Γιορτές!!
Τα ονόματα των φωτογράφων που συμμετέχουν είναι κατά αλφαβητική σειρά .
Κάνοντας κλίκ επάνω στην φωτογραφια κάθε μελους βλέπετε όλες τις φωτογραφίες του.

ΓΚΑΡΛΑΟΥΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΚΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΡΙΛΙΓΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ